Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Στις εθνικές επετείους, όπως η σημερινή, η ιστορική μνήμη είναι μια πρόκληση, όχι ευκαιριακή, για αυτοκριτική καρποφόρα και για μια γόνιμη αξιολόγηση των ιστορικών γεγονότων. Καθημερινά ζωντανεύει θύμησες, εικόνες οδυνηρές και πατρίδες χαμένες. Παράλληλα ομως μας καλεί να γίνουμε κοινωνοί ελπιδοφόρων μηνυμάτων, ικανοί να αλλάξουμε το ρεύμα της Ιστορίας, να εγκαινιάσουμε μια άλλη ευαισθησία, άλλα ηθικά μέτρα. Μπορούμε; Στο χέρι μας είναι...

Στις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε σήμερα με την πανδημία , στο Σχολείο μας η Εθνική Επέτειος τιμήθηκε με ενδοτμηματικούς εορτασμους και με επίκαιρα τραγούδια που ακούγονταν καθόλη τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Παράλληλα οι μαθητές μας αφού γνώρισαν την ιστορία που κρύβεται πίσω από το μνημείο "Από τον Γοργοπόταμο εως το ...Ελ Αλαμέιν" , το επισκέφτηκαν όπου απότησαν φόρο τιμής σε όλους τους αφανείς ήρωες που αγωνίστηκαν για ανώτερα ιδανικά και αξίες ενάντια στο Φασισμό και Ναζισμό.  Σε όσους βοήθησαν να σωθεί η ανθρωπότητα και να επικρατήσει η Δημοκρατία και η Ελευθερία.

"Από το Γοργοπόταμο στο ... Ελ Αλαμέιν".

"Από το Γοργοπόταμο στο ... Ελ Αλαμέιν"
Μνημείο αφιερωμένο στους εθελοντές στρατιώτες του Δήμου Αγίας Νάπας που υπηρέτησαν στον Α και Β Παγκόσμιο πόλεμο


Το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο εκπροσώπησε το Σχολείο μας  στην Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο, που έγινε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αγίας Νάπας στο Δήμο μας.